Dakota Johnson

Dakota Johnson
Dakota Mayi Johnson (d. 4 Ekim 1989, Texas), ABD’li model ve aktristir. Aktör Don Johnson ve aktris Melanie Griffith’in kızıdır. Ayrıca Tippi Hedren’in torunudur.

Dakota Johnson Texas’ta dünyaya geldi. Gençlik yıllarında dansla yakından ilgilendi. 12 yaşında çocuk model olarak çekimlere katılmaya başladı. 1999 yılında Antonio Banderas’ın yönettiği Crazy in Alabama filminde annesi ile birlikte rol aldı. 2006 yılında Miss Golden Globe seçildi. 2009 yılında dünyaca ünlü giyim markası Mango için modellik yapmaya başladı.

Okul hayatını tamamladıktan sonra oyunculuk kariyeri başladı. 2010 yılında Facebook’un kuruluş serüveninin anlatıldığı Jesse Eisenberg ve Justin Timberlake’in başrol oynadığı The Social Network filminde yer aldı. Filmin sekiz dalda ödül almasının ardından Dakota Johnson oyunculuk kariyerinde hızlı bir yükseliş yaşadı. Ardından sırasıyla Beastly, Theo, For Ellen, Savage Innocent, Goats gibi birçok yapımda yer aldı.

İlk televizyon deneyimini ise 2012 de başlayan Ben and Kate isimli dizide yaşadı. 2013 yılında dizi ilk sezonunu tamamlandı. Bu dizi Johnson’ın ününü arttırmasına yardımcı oldu. Bunlar dışında Need for Speed adlı filmde ve William Shakespeare’in oyunu olan Cymbeline adlı filmde rol aldı. Grinin Elli Tonu (2015) filmindeki Anastasia Steele rolü ona büyük bir ün getirdi.


Dakota Johnson
Filmography

Yıl İsim Rol Not
1999 Crazy in Alabama Sondra
2010 The Social Network Amelia Ritter
2011 Beastly Sloan Hagen
2012 For Ellen Cindy Taylor
2012 Goats Minnie
2012 21 Jump Street Fugazy
2012 The Five-Year Engagement Audrey
2014 Date and Switch Em
2014 Need for Speed Anita Coleman
2015 Fifty Shades of Grey Anastasia “Ana” Steele
2015 Cymbeline Imogen
2015 Black Mass Lindsey Cyr
2015 A Bigger Splash Penelope
2015 Chloe and Theo Chloe
2016 How to Be Single Alice Post-production

Dakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota JohnsonDakota Johnson
imdb

Bir Cevap Yazın