Kareena Kapoor

Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,

Doğum adı Kareena Kapoor
Doğum 21 Eylül 1980 Mumbai, Maharaştra, Hindistan
Evlilik(ler)i Saif Ali Khan (2012–günümüz)
Meslek(ler) Aktris,Oyuncu, Tasarımcı, Yazar
Etkin yıllar 2000-günümüz


Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,
Kareena Kapoor (d. 21 Eylül 1980; evlendikten sonraki Kareena Kapoor Khan), Bollywood
filmlerinde oynayan başarılı
bir Hint sineması oyuncusudur. Kendisi ünlü oyuncu Randhir Kapoor ve aktris Babita’nın ikinci kızıdır. Ablası Karisma Kapoor’dur. Kareena Kapoor Khan, bir çok karaktere hayat vermiştir. Film türleri genellikle Komedi-Dram ve Suç tarzındadır. Başarılı yıldızın 6 tanesi Filmfare
ödülü olmak üzere bir çok ödülü bulunmaktadır.

Oyunculuğa 2000 yılında konusu savaş olan ‘Refugee’ ile başlamıştır. Ve ardından tarihi drama rollerinden bir olan ‘Asoka’ filmi ile gişe rekoru
kırmıştır. Aynı yıl melodi dram tarzı bir film olan ‘Kabhi Kushi Kabhie Gham’ ile devam etmiştir. Ancak ünlü oyuncu bir çok kötü eleştireye maruz kalmıştır. İkinci çıkış filmi ise ‘Chameli’dir. Ünlü oyuncu bu filmde ise bir fahişe rolünü canlandırmıştır.

Kareena Kapoor Khan, 2004 yılında ‘Dev’ filmi ile de sinema sektörünün dikkatini çekmiştir. Sırası ile 2007 yılında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü almıştır. Ünlü oyuncunun başarılı kariyerinde We Are Family – Bodyguard
– Omkara – 3 Idiots – Golmaal 3 – Heronie – Ra.One – Kurbaan adlı filmleri de yer almaktadır.

Filmografi
Yıl Film Rol
2000 Refugee Nazneen “Naaz” Ahmed
2001 Mujhe Kucch Kehna Hai Pooja Saxena
2001 Yaadein Isha Singh Puri
2001 Ajnabee Priya Malhotra
2001 Asoka Kaurwaki
2001 Kabhi Khushi Kabhie Gham… Pooja “Poo” Sharma
2002 Mujhse Dosti Karoge! Tina Kapoor
2002 Jeena Sirf Merre Liye Pooja / Pinky
2003 Talaash: The Hunt Begins… Tina
2003 Khushi Khushi Singh (Lali)
2003 Main Prem Ki Diwani Hoon Sanjana
2003 LOC Kargil Simran
2004 Chameli Chameli
2004 Yuva Mira
2004 Dev Aaliya
2004 Fida Neha Mehra
2004 Aitraaz Priya Saxena / Malhotra
2004 Hulchul Anjali
2005 Bewafaa Anjali Sahai
2005 Kyon Ki Dr. Tanvi Khurana
2005 Dosti: Friends Forever Anjali
2006 36 China Town Priya
2006 Chup Chup Ke Shruti
2006 Omkara Dolly Mishra
2006 Don Kamini
2007 Kya Love Story Hai Kendisi
2007 Jab We Met Geet Dhillon
2008 Halla Bol Kendisi
2008 Tashan Pooja Singh
2008 Roadside Romeo Laila
2008 Golmaal Returns Ekta
2009 Luck by Chance Kendisi
2009 Billu Kendisi
2009 Kambakkht Ishq Simrita Rai
2009 Main Aurr Mrs Khanna Raina Khanna
2009 Kurbaan Avantika Ahuja / Khan
2009 3 Idiots Pia Sahastrabudhhe
2010 Milenge Milenge Priya Malhotra
2010 We Are Family Shreya Arora
2010 Golmaal 3 Daboo
2011 Bodyguard Divya
2011 Ra.One Sonia Subramaniam
2012 Ek Main Aur Ekk Tu Riana Braganza
2012 Agent Vinod Iram Parveen Bilal /Dr. Ruby Mendes
2012 Rowdy Rathore
2012 Heroine Mahi Arora
2012 Talaash: The Answer Lies Within Rosie / Simran
2012 Dabangg 2
2013 Bombay Talkies Kendisi
2013 Satyagraha Yasmin
2013 Gori Tere Pyaar Mein Dia Sharma
2015 Bajrangi Bhaijaan

http://www.imdb.com/name/nm0004626/
Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,Kareena Kapoor,1980,Hindistan,Asoka,Kabhi Kushi Kabhie Gham,Chameli, Bodyguard,Omkara,3 Idiots,Kareena Kapoor Khan,

Bir Cevap Yazın